7 dagen en 3500 kilometer verder!

Howzitgoing, het begroetingswoord van de Australiers. We hebben nog niet goed door hoe we er op moeten antwoorden, maar ze lijken zich tevreden te stellen met Good, thanks. Dit keer even een wat langer verhaal.

Nadat we vorige week Port Fairy en de Great Ocean Road hebben verlaten, zijn we vertrokken richting Adelaide om weer een stad aan ons lijstje toe te voegen. Een lange tocht dwars door de wetlands (of te wel de voormalige wetlands) van Australie. We hebben overnacht in Meningie een klein doorreisplaatsje aan Lake Albert. Een meer dat langzaam aan het droogvallen is. Best vreemd een steiger op het droge.

Voordat we Adelaide zijn binnengereden zijn we naar het Mount Lofty NP, Cleland Wildlife Park geweest. Daarvandaan heb je een mooi uitzicht over de stad Adelaide. Cleland is een soort dierentuin met alleen inheemse, oorspronkelijke Australische diersoorten. Dat was erg leuk, met name het kangaroe en emoevoeren. Het boekje Australian Wildlife and animals you luckily won't see (van onze fiscale vrienden) kwam goed van pas. De Grand os Moles en de Fumus Efferus Agricola waren helaas niet bekend bij het park.

In Adelaide hebben we niet zoveel gedaan. Adelaide is een stad van 1,1 mio inwoners. Wij vonden Adelaide een stuk sfeerlozer dan Melbourne en hebben daar maar een halve dag rondgelopen. In het South Australia Museum hebben we wat Aboriginalcultuur opgesnoven. Heerlijk.

Na Adelaide zijn we naar de Barossa vallei gereden. Een van de meest fameuze wijnstreken ter wereld (is ons verteld). Een beetje wijn geproefd en gekocht.

In de middag zijn we op weg gegaan naar Sydney. Omdat we de outback wilden zien werd ons aangeraden via Broken Hill te gaan. Dit ligt ongeveer 500 km van Adelaide en 1100 kilometer van Sydney. De weg naar Broken Hill is een avontuur op zich. Zeker tegen de avond als de dieren zich wat beginnen te roeren en de kangaroes, walibis en emoes voor onze auto langsspringen. Een emoe had een gebroken been, waarschijnlijk ten dode opgeschreven.

De echte outback is echt zoals op de plaatjes. Een grote rode vlakte met hier en daar wat begroeiing en wat heuveltjes. We zijn nog naar Silverton geweest, een klein spookdorpje dat is verlaten nadat de zilvermijn was opgedroogd. Grappig om te zien. Later in de ochtend nog naar het hoofdkwartier van de Royal Flying Doctors geweest.

Vroeg in de middag vertrokken van Broken Hill richting Sydney. Vrijwel een lange rechte weg. De eerste dag 600 km afgelegd en daarin 2 dorpjes van nog niet eens 100 inwoners en 2 tankstations tegengekomen. Een grote leegte maar erg indrukwekkend.

Gisteren hebben we de Blue Mountains bezocht in Katoomba en daar een lange wandeltocht gemaakt. We zijn daarbij met de stijlste spoorlijn (voormalig mijnwagen) naar beneden gegaan. Ook hebben we de Katoomba Falls en natuurlijk de Three Sisters (vernoemd naar een kroeg in Groningen ;) ) bezocht.

Nu zijn we in Sydney en hebben ruim 3500 kilometer in Australie afgelegd. Een heel eind maar al wel over de helft (naar wij hopen). Cairns ligt hier nog 2300 km vandaan, maar daar hoeven we pas over 5 weken te zijn :D.

De verhalen over Sydney komen later!! Beschouw dit maar als een soort cliffhanger.

Liefs, Volken en Grietsje

Laatste foto's

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer